Παραλίες

 

Παραλία : Βάλτος
Τεράστια παραλία με μικρό βοτσαλάκι, βρίσκεται ακριβώς πίσω από την πόλη της Πάργας, κάτω από τον εντυπωσιακό βράχο που είναι χτισμένο το κάστρο της. Καθώς κολυμπάτε μπορείτε να δείτε το μαγευτικό τοπίο και ψηλά να φαίνεται το κάστρο, είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες , ομπρέλες, θαλάσσια σπορ

Παραλία : Πίσω Κρυονερί
Η παραλία του Πίσω Κρυονερίου, είναι πίσω από την κεντρική παραλία Κρυονερίου. Είναι ήσυχη, γραφική και μικρή παραλία, σχεδόν καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο.Βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον λόφο του Αγίου Αθανασίου, στην κορυφή υπάρχει το ομώνυμο εκκλησάκι.

Παραλία : Κρυονέρι
Παραλία που βρίσκεται στο κέντρο της Πάργας και είναι πολυσύχναστη λόγω του σημείου της. Ακριβώς απέναντι και σε απόσταση μερικών μέτρων είναι το πανέμορφο και γραφικό νησάκι τής Παναγίας, όπου κάποιος μπορεί να το επισκεφτεί με θαλάσσιο ποδήλατο ή ακόμη και κολυμπώντας.

Παραλία : Πίσω ΚρυονερίΗ παραλία του Πίσω Κρυονερί, είναι πίσω από την κεντρική παραλία Κρυονερί. Είναι ήσυχη, γραφική και μικρή παραλία, σχεδόν καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο.
Βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον λόφο του Αγίου Αθανασίου, στην κορυφή υπάρχει το ομώνυμο εκκλησάκι.
Αξιοθέατα Ποταμός Αχέρωντας Ποταμός Αχέρωντας:Το ποτάμι των μύθων, ο φημισμένος Αχέροντας, όχι άδικα αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους τουρίστες και τους λάτρεις του καγιάκ και του κανό, όσο και για τους φυσιολάτρες. Πηγάζει από τα όρη του Σουλίου και χύνεται λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στα νερά του όρμου της Αμμουδιάς: ξεκινά σαν ορεινό ρέμα, διασχίζει ένα μαγευτικό φαράγγι, συνεχίζει τη διαδρομή στην πεδιάδα της Παραμυθιάς και εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος.

Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του φαραγγιού και του ποταμού, αλλά και οι κοντινοί αρχαιολογικοί χώροι καθιστούν την περιοχή σημαντικό οικοτουριστικό προορισμό. Προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000


Posted

in

by

Tags: